dimecres, 9 de novembre del 2011

Prostitució, tràfic i explotació de dones i nenes

AMB ULLS DE DONA 
De puny i lletra
Any II, núm. 1 Novembre 2011


El mes de setembre es caracteritza per concentrar diades internacionals contra l'explotació de les persones. El 23 de setembre, contra l'explotació sexual i el tràfic de dones, i el 28 contra l'explotació infantil.
Des que es va crear el Ministeri d'Igualtat, la lluita contra l'explotació sexual al nostre país s'ha vist reflectida en les noticies de batudes policials contra xarxes mafioses que tenien dones confinades en pisos o prostíbuls per a la seva explotació. 
Aquest mes d'octubre passat, a Barcelona, la policia ha actuat contra una màfia xinesa. Les dones, entre les quals també hi havia menors d'edat, estaven sotmeses a pràctiques sexuals durant tot el dia i tota la nit.
Quan es veuen aquestes noticies per la televisió (impactants imatges de l'acció policial), ens posem d'acord, tothom, en que això s'ha de combatre. Però no ens fem la pregunta del perquè existeix aquesta pràctica de traficar amb dones per tal que ofereixin els seus serveis sexuals.
El que m'agradaria conèixer és el que pensa l'usuari o client, a qui  jo anomeno prostituïdor (un 99% és masculí), d'aquestes actuacions policials.
A les comarques gironines, quan transitem per les nostres carreteres, cada dia veiem a les entrades de camins dones exposades a les inclemències del temps, oferint els seus serveis sexuals i exposant els seus cossos. Normalment ens ofèn els ulls i ens preguntem com es permet que hi siguin.
També ens podríem preguntar: hi ha una màfia al darrere que les manté allí?
I també: Per què hi ha homes que s'aturen per fer ús d'aquests serveis sexuals?
És una realitat, que he vist amb els meus propis ulls, és evident que, si no s'atures ningú, no hi serien perquè no hi hauria negoci. La resposta a aquesta darrera pregunta no és senzilla, però no hi ha que es fonamenta en un sentiment masclista profundament arrelat i que cal combatre.
Ara la meva preocupació és, que passarà amb tota aquesta feina que s'està fent de lluita contra les xarxes d'explotació sexual de dones i nenes, desprès del 20N, quan guanyi el PP. La manca de sensibilitat de la gent de dretes cap als drets de les dones és cada cop més evident. El jovent de dretes reprèn els valors de la família tradicional. 
El PP ja té en el seu programa electoral propostes per modificar la llei de l'avortament, per exemple, i la seva postura sobre la prostitució no està gens clara. Mesures per regular aquesta “feina”, per amagar-la de forma hipòcrita. Si guanya el PP, caldrà que les dones d'esquerra, totes les dones d'esquerra ens posem a treballar de valent per a defensar els nostres drets.
Amparo Ardanuy

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada